"HH municipal,
samen werken aan een
duurzame leefomgeving."

Geschiedenis

Sinds 1898 staat de firma HILAIRE VAN DER HAEGHE NV bekend als exclusieve invoerder van technisch materieel binnen diverse sectoren. We werken uitsluitend met hoogstaande technologische producten van topkwaliteit. Al meer dan 125 jaar zijn we succesvol in de distributie en de verkoop van machines voor groenbeheer voor tuinaannemers, steden en gemeenten en particulieren. Naast de verkoop kunt u ook bij ons terecht voor de naservice van deze machines. Op de Belgische markt zijn we actief onder de naam ‘HH garden’ en ‘HH municipal’. In Nederland delen we onze expertise en kwaliteitstoewijding onder de naam ‘Van der Haeghe bv’ .

1898

Start van het bedrijf Hilaire Van der Haeghe.

1958

Verhuis naar de Boomsesteenweg 174 te Antwerpen.

1967

HH wordt de distributie toevertrouwd van de tractoren FENDT, Duitsland

1970

Gazonmaaiers HAYTER, Engeland vullen het gamma producten aan binnen HH Garden.

1980

De onderhandelingen met ISEKI zijn succesvol afgesloten, HH Garden wordt de exclusieve verdeler voor de de verdeling van compact tractoren, maaiers e.a. In datzelfde jaar wordt HH ook invoerder van CLAAS, nummer 1 in Europa in oogstmachines. Met topmerken zoals FENDT, CLAAS en AMAZONE kan nu snel aan de verdere uitbouw van de afdeling Landbouw worden gewerkt.

1985

YALE vorkheftrucks, nummer 1 in de USA, zal voor HH de nieuwe driver worden in de afdeling goederenbehandeling.

1986

Goed nieuws, 2 nieuwe topmerken vullen het bestaande gamma aan binnen HH Garden. SOLO, Duitsland: sproeiers, boomzagen, maaiers en SIMPLICITY, Amerika: maaitractoren.

1998

Viering van het 100-jarig bestaan. De omzet bedraagt 50 miljoen euro.

2002

Oprichting van het filiaal HHSud in Wallonië (Fernelmont). Inzet is de uitbouw van een "competence center" in de Waalse regio en ondersteuning van de verkoopactiviteit. De nieuwe gebouwen worden eind 2002 in gebruik genomen.

2003

Door de overname van het amerikaanse SNAPPER, introduceert Simplicity een aantrekkelijk gamma gazon- en zitmaaiers in het HH-aanbod.

2004

HH Garden wordt exclusieve invoerder van het merk Ferris. Ferris is een Amerikaans merk dat deel uitmaakt van de Briggs & Stratton Group en heeft een sterke reputatie binnen de zero-turn professionele grasmaaiers.

2011

HH garden groeit naar een Benelux-organisatie. We groeien van exclusieve distributeur voor België naar een rol van exclusieve distributeur voor de Benelux voor volgende merken: Iseki, Ferris, Simplicity, Solo, Hörger en Eco.

De opening van ons kantoor in Nederland (Geldermalsen) is een feit en het team van Nederlandse collega's voor de verkoop en de na-verkoop wordt aangeworven. Dit is een eerste belangrijke stap in onze ambitieuze expansieplannen.

2013

We nemen de importactiviteiten over van het bedrijf Kempeneer en verbreden onze aanbod van producten met volgende merken: Gianni Ferrari, TS Industries, Köppl en Zacho.

HH garden wordt exclusieve distributeur voor Walker in België. Walker is een Amerikaanse fabrikant en produceert de meest compacte zero-turn frontmaaier met geïntegreerde opvang.

2022

Oprichting van HH municipal.

2023

Hilaire Van der Haeghe bestaat 125 jaar!

2024

Van der Haeghe bv nieuwe importeur voor Robotmaaier Segway Navimow ( enkel voor Nederland).

Structuur

HH municipal is gespecialiseerd in de verkoop en het ‘servicen’ van hoogwaardige veegmachines voor steden en gemeenten in Belgie van het gerenommeerde merk ‘Schmidt’. Door het aanbieden van efficiënte en geavanceerde reinigingsoplossingen willen we bijdragen aan het creëren van aangename, leefbare steden en gemeenten.

Bij HH municipal werken we volgens een aantal belangrijke kernwaarden die ons begeleiden in alles wat we doen.

Zo streven we naar kwaliteit en excellentie. Het leveren van hoogwaardige veegmachines van Schmidt is van essentieel belang voor het bereiken van de beste reinigingsresultaten. Aan ons om ervoor te zorgen dat al onze ‘Schmidt’ machines voldoen aan de hoogste eisen wat betreft prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Integriteit is eveneens een fundamentele waarde binnen ons bedrijf. We handelen steeds op een eerlijke, ethische manier, waarbij we de belangen van onze klanten op de eerste plaats zetten. U kunt erop vertrouwen dat we transparant en betrouwbaar zijn in onze interacties en onze verplichtingen nakomen.

Samenwerking is een andere waarde die we koesteren. Samenwerking met onze klanten is essentieel om de meest effectieve en op maat gemaakte oplossingen te kunnen aanbieden. Door nauw samen te werken met onze klanten begrijpen we hun unieke behoeften en kunnen we oplossingen op maat ontwikkelen.

We zetten ons in voor duurzaamheid en zijn milieubewust. Reiniging draait niet alleen rond het verwijderen van vuil, maar ook rond het minimaliseren van de impact op het milieu. Daarom opteren we voor milieuvriendelijke technologieën en duurzame oplossingen, zoals het verminderen van emissies, het optimaliseren van het brandstofverbruik en het bevorderen van recycling en afvalbeheer.

Bij HH municipal zijn we trots op onze missie en zoeken we samen met u naar de optimale reinigingsoplossingen. Door de kwaliteit van 'Schmidt’-veegmachines te combineren met onze ethische en duurzame benadering, werken we aan een aangename en duurzamere leefomgeving voor ons allemaal.

Copyright © 2023 - Hilaire Van der Haeghe - https://www.hh-municipal.be - municipal@vanderhaeghe.be

HH municipal - Boomsesteenweg 174, B-2610 Wilrijk (Antwerpen), Belgium - (+32) 03 821 08 30 - BE 0420.546.567